We zijn blij om mede te delen dat we drie nieuwe DNA-testen voor de vachtkleur bij paarden hebben toegevoegd aan de CombiBreed webshop! Twee van deze vachtkleuren zijn onderdeel van het Dominant White vachtkleurpatroon en de derde kleur is vachtkleur Brindle.

Het Dominant White vachtkleurpatroon is in paarden afhankelijk van veel verschillende mutaties. Het uiteindelijke patroon kan variëren van witte markeringen op het gezicht en de benen, tot een volledig witte vacht. Afhankelijk van zowel het ras als het kleurpatroon kunnen de varianten van Dominant White onder andere Splashed White, White Spotting, Tobiano of Sabino genoemd worden. Vachtkleuren Dominant White W10 voor de Quarter Horse en Dominant White W19 voor de Arabier zijn nu ook beschikbaar. W10 in de Quarter Horse heeft een erg variabele expressie en de verkleuring kan variëren van witte benen en markeringen op het gezicht tot een bijna volledig wit lichaam, terwijl W19 in de Arabier zorgt voor een grotendeels wit gezicht, witte benen en onregelmatige witte spots op de buik.
Beide kleuren kunnen als losse testen worden aangevraagd, gebruik hiervoor testnummer P390 voor W10 of P391 voor W19, of als onderdeel van het pakket Vachtkleur Paard met testnummer P404.
Vachtkleur Dominant White – W19 is hiernaast ook beschikbaar als onderdeel van het CombiBreed pakket voor de Arabier (testnummer P858).

Vachtkleur Brindle wordt gekenmerkt door verticale strepen op de vacht met een textuurverandering over de nek, rug, achterhand en bovenbenen. Hiernaast kan het de pigmentatie veranderen. Dit fenotype, brindle 1 genoemd (BR1), kan voorkomen op elke achtergrond kleur en is onderhevig aan seizoen variatie.
Vachtkleur Brindle (BR1) kan worden getest met testnummer P316.